Гласувай за атлет на България: Алекс Христов

Анкета за „Атлет на България“, организирана от списание „Атлетика“, ще излъчи най-добрият български атлет за 2017-а година.

Сайтът www.atletikabg.com ви дава възможност да гласувате за своя фаворит от номинираните 18 атлета. Атлетът с най-много гласове ще бъде обявен за „Любимец на феновете“. Десетката на феновете ще бъде включена във вота на експертите, който ще определи „Атлетът на България“.

Започваме с представянето на номинирани атлети по азбучен ред, а гласуването ще приключи на 11 декември.

Алекс Христов започна сезона с шампионска титла на гюле (5 кг) за юноши до 18 години в зала в Добрич. Роденият в Карнобат атлет, който се състезава за „Тракия 96“ – Пловдив“, постигна 16.98 и остави на повече от два и половина метра разлика втория в това състезание.

Месец по-късно Христов спечели титлата на диск (1.5 кг) при юношите до 18 години на зимния шампионат с 51.16, отново със забележителна преднина пред другите медалисти – повече от 11 метра. На летния шампионат в София Алекс подобри резултата си до 53.14, а на балканското първенство в Истанбул добави точно 5 метра към този резултата – 58.14.

С този резултат 17-годишният българин замина за световното първенство в Найроби, Кения, където се зае призовото 7-о място във финала с 57.07. На квалификациите Алекс показа стабилната си форма с 57.08.

Христов оглави и българската ранглиста за юноши до 20 години с диск 1.75 кг и резултат – 51.40 за петото си място на балканския шампионат за юноши до 20 години в Питещи, Румъния.

Share Button