При атлетите до 23 години – победи за Турция и Румъния

И при младежите и девойките до 23 години атлети от Румъния и Турция превзеха почетната стълбичка на Балканското първенство по крос кънтри. 

Тургай Байрам грабна титлата на 8-километровата дистанция при младежите до 23 години с време 27:14 мин. След него след оспорвана битка помежду си представителят на домакините Ерсин Текал успя да изпревари с една секунда румънеца Николае Коман – 27:21 мин срещу 27:22 мин. 

Отлично бягане направи Иво Балабанов, който до последно се опитваше да се пребори с лидерите и в крайна сметка завърши шести с 27:44 сек. 

Другите двама българи бяха Георги Гергов – 13-и с 29:03 мин и Александър Срандев – 14-и с 29:13 мин. 

В отборното класиране – победа за Турция, пред Израел и Румъния. Нашите момчета останаха четвърти. 

Размяна на местата имаше при девойките до 23 години. Тук прекрасно бягане направи румънката Андреа Писку, която не даде шанс на преследващите я представителки на домакините и спечели по 6-километровата дистанция с 22:34 мин. След нея са Турбай Едал и Емине Натун Туна с 22:44 мин и 22:54 мин. 

Поздравления за Диляна Минкина. Възпитаничката на Цвети Кирилова направи хубаво бягане, опита се да се да се задържи във водещата група, но явно тежкото трасе не й понесе и изостана в последните километри. В крайна сметка – 7-о място с 24:24 мин. 

Само два пълни отбора участваха в отборното класиране и съответно заеха първо и второ място – Турция и Румъния. 

Share Button