Атлетическата общност откри „Арена Асикс“

Обновената атлетическа зала „Арена Асикс“ бе официално открита от министър-председателят на Република България Бойко Борисов в София на 12 ноември.

Тържественото откриване събра около 2000 почитатели на леката атлетика, треньори, атлети и официални лица, както и няколко от най-големите звезди на атлетиката в България.

Офицалните гости бяха посрещнати с питка и мед от най-добрите ни млади атлети – Александра Начева и Лиляна Георгиева, а сред другите знаменити атлети се открояваха Йорданка Благоева, Ивет Лалова-Колио, Габриела Петрова, Светла Димитрова-Пищикова, Тихомир Иванов, Митко Ценов, Георги Цонов, Ива Пранджева, Тезджан Наимова, Ивайло Младенов, Магдалена Христова, Денис Димитров, Петър Петров и др.

След отслужения водосвет думата последователно взеха Красен Кралев (министър на младежта и спорта), Добромир Карамаринов (президент на БФЛА и АБАФ, и първи вицепрезидент на Европейската атлетика) и Бойко Борисов (министър-председател на Република България).

Карамаринов връчи почетни плакети от името на Европейската атлетика и припомни, че през 2018-а година се очаква откриването на новата много функционална зала „Арена Бургас“, която ще бъде една от най-модерните за лека атлетика в Европа.

Веднага след откриването започна петия кръг на веригата състезания за деца „GO!KIDS!“

Бившата зала „Фестивална“ е един от символите на българската лека атлетика в последните 50 години, но в периозда 2012-2017 е съоръжението не се провеждаха атлетически събития. Всички национални шампионати за 2018-а година от зимния календар под покрив са насрочени в новата „Арена Асикс“.

Share Button