Мъж може да спре победната серия на Ласицкене

2-кратната световна шампионка Мария Ласицкене (преди Кучина) има 27 поредни победи в скока на височина. Тя не е губила състезание от 23 юни 2016-а, когато бе втора на първенството на Русия в Чебоксари с 1.96 (след Анна Чичерова с 1.98). През януари обаче Мария ще има съвсем различно предизвикателство.

„Гераклион Атлетикс” организира първото по рода си състезание – „Битка на половете” в скока на височина. Ще участват мъже и жени, които ще се редуват да правят опити в специално изграден сектор. Победителят обаче ще бъде само един и той ще бъде определен по точките в таблицата на Божидар Спириев, които се деават за съответните резултати при двата пола. За удобство на зрителите, на голям екран ще има информация за тези точки при всеки един опит. Надпреварата ще бъде много динамична и ефектна, за което са предвидени музика, светлинни ефекти и др.

Главната интрига на „Битката на половете” е дали Мария Ласицкене ще продължи победната си серия и в дуел с мъже. Най-сериозният й съперник трябва бъде Данил Лисенко, световният вицешампион от Лондон-2017. Останалите участници ще бъдат обявени по-късно. Всеки отбор ще има капитан – велик треньор.

Датата е 21 януари 2018-а, а мястото на провеждане – тенис-центъра в спортния комплекс „Салют Гераклион” в Москва.

Share Button