19-годишен копиехвърляч от Индия се нареди до Болт, Меси и Серина Уилямс

Неерадж Чопра е само на 19 години и е действащия световен шампион и рекордьор за юноши в хвърлянето на копие. Индиецът взе титлата в Бидгошч през 2016-а с 86.48 м, с 1.79 повече от старото върхово постижение за тази възрастова група.

От вчера талантът вече е редом до светила в спорта като Юсейн Болт, Лионел Меси и Серина Уилямс. Причината? Подписаният 4-годишен договор за „посланик на бранда Гаторейд” до 2021-а година. Американският производител на спортни напитки има контракт само с още един състезател от Индия – олимпийската вицешампионка на бадминтон от Рио-2016 П.В.Синдху.

Чопра ще има възможност да посещава спортния научен институт на „Гаторейд” в Илинойс и да получава напътствия за своята подготовка и изискванията за прием на хранителни вещества по време на тренировки и състезания.

Интересно е, че само преди малко повече от месец капитанът на индийския национален отбор по крикет Вират Кохли реши да не подновява договора си с „ПепсиКо”, производителя на „Гаторейд”. Тогава Кохли заяви, че не иска да рекламира продукт, който самият той не би използвал поради здравни причини. Вират беше рекламно лице на „Пепси кола” общо шест години.   

Share Button