Ван Нийкерк извън строя за 6 месеца след операция на коляно

Олимпийският и световен шампион и рекордьор на 400 м Уейд Ван Нийкерк няма да участва на Игрите на Британската общност през април 2018-а в Голд Коуст (Австралия). Южноафриканецът е контузил тежко коляното си по време на ръгби мач за знаменитости в Кейптаун.

Ван Нийкерк трябва да се подложи на операция след „медиално и странично разкъсване на менискуса, както и разкъсана предна кръстна връзка”. Той се надяваше да бяга на 100 и 200 м в Голд Коуст: „Трябваше да участвам на националното първенство през март, а след това и на Игрите на Британската общонст. Това е нещастно стечение на обстоятелствата”, заяви Уейд, който е в Колорадо (САЩ) за интервенцията.  

Такива неща се случват в спорта. Вярвам, че хората около мен, включително медицинския екип, ще направят този процес колкото се може по-плавен. Имам вяра, ако господ пожелае, че ще бъда в състояние да бягам по-късно следващата година. Пълното възстановяване ще бъде много важно, така че трябва да бъда търпелив, но ще работя усърдно за завръщането си на пистата”, добави 25-годишният Ван Нийкерк, който се ожени миналия уикенд.

Share Button