Треньор на хърделист №1 станал жертва на урагана Ирма

Кайрън Макмастър, изненадващият №1 в световната ранглиста на 400 м с препятствия за 2017-а, е загубил своя треньор. Кзавиър Самуелс е станал жертва на урагана Ирма, който връхлетя и нанесе сериозни поражения на Карибите и Флорида през септември.

Самуелс е паднал от покрива на къща в Антигуа. Ирма удари Британските Вирджински острови, които Макмастър представя на международната сцена. След трагедията Кайрън бе принуден да търси нов треньор и вече ще се подготвя при ямаеца Ленъкс Греъм.

Около таланта винаги има перипетии. Макмастър беше дисквалифициран за фаулстарт на олимпийските игри за кадети в Китай през 2014-а, но по-късно получи спортна стипендия за колежа Централна Аризона в САЩ. После обаче бе освободен, след като местен доктор заяви, че травмата, която го измъчва може да не му позволи повече да бяга.

20-годишният хърделист слезе под 48 секунди тази година с 47.80, но беше дисквалифициран още в сериите на световното заради навлизане във вътрешната пътека. Накрая обаче спечели диамантения трофей за дисциплината. Кайрън ще се опита да вземе първи олимпийски медал за Британските Вирджински острови в Токио-2020.  

Share Button