Журналист от списание „Атлетика“ отвя конкуренцията на „Рено морнинг рън“

Журналистът от списание „Атлетика“ и сайта www.atletikabg.com Боян Бойчев спечели безапелационно надпреварата сред представителите на медиите по време на петото издание на пробега „Рено морнинг рън“. 

За първи път тази година в състезанието бе предвидена и надпревара на дистанция 5 километра при журналистите. Към специалното медийно състезание „Медия рън“ имаше засилен интерес и оспорвано класиране. 20 представители на различни български медии – национални телевизии, информационни агенции, радиа, печатни и електронни издания, се състезаваха по 5-километровото трасе.

Убедителна победа при мъжете спечели Боян Бойчев от списание „Атлетика“ и сайта www.athletikabg.com с време 20:32 мин, следван от Милен Николов от Sportal.bg с 21:20 мин и Пламен Савов от Информационна агенция „Блиц“ с 23:19 мин. Победителка при жените стана Кристина Бергова от телевизия „BiT“ с 24:35 мин, следвана от Александра Ненкова от радио „Тангра Мега Рок“ с 26:56 мин и Гергана Михайлова от „Капитал Weekly“ с 27:05 мин.

След финала Боян Бойчев даде и кратко интервю за медиите, в което каза, че надпревара за журналисти е изключително успешна инициатива, която ще стимулира повече негови колеги да отделят време за спорт: „Гласувам с две ръце за тази идея, защото журналистите, които отразяват подобни събития, би трябвало също да спортуват. Аз например спортувам редовно и за мен не беше проблем да пробягам 5-те км в парка за 20 минути и 32 секунди.“

Александра Ненкова от Радио „Тангра Мега Рок“ също оценява високо идеята за медийно състезание. За нея „Media Run“ се е превръща в повод да започне да тича редовно: „Беше много мотивиращо неделя сутрин да станеш и да потичаш с толкова много хора. За първи път участвам на състезание по бягане и тичам в толкова голяма компания. Изглежда това ми помогна, защото подобрих личното си постижение с 5 минути, което е наистина много. Тичам съвсем отскоро и мотивацията за това състезание много ми помогна да започна да спортувам по-активно. Вече правя планове и за следваща подобна надпревара.“

Боян Бойчев е дългогодишен състезател по дълги бягания и маратон и се готви под ръководството на Румен Механджийски. Два пъти е бил бронзов медалист от национални шампионати по маратон и има личен резултат 2:25:33 ч. В кариерата си има и студентска титла на 5000 м, където личното му постижение е 15:13 мин. Той е част от екипа на „Атлетика“ от самото основаване на списанието, както и от сайта www.atletikabg.com. Боян работи още и като учител по български и руски език в столичното 93 Средно училище „Александър Теодоров – Балан“. Автор и редактор е и на литературното приложение „Пегас“ на в.„Дума“. Освен спортист и журналист, Боян е и поет, член на Съюза на българските писатели, автор на 5 стихосбирки, две от които са отличени с национални литературни награди. И при този натоварен график намира време да тренира задължително всеки ден, следвайки тренировъчните планове на Румен Механджийски. 

Share Button