Лоло Джоунс с комоцио след инцидент в бобслея

2-кратната световна шампионка на 60 м с препятствия Лоло Джоунс е претърпяла мозъчно сътресение след инцидент по време на тренировка с националния отбор по бобслей на САЩ.

„Научих много в последната седмица за комоциото и терапията му. Това е най-странната травма, която съм имала в живота си. Някои дни се събуждам с великолепно чувство, но после едно нещо само за минути може да ме разруши. Благодарна съм на спортните медици, на треньорите и съотборниците ми, на всички които ме спряха, за да запазят здравето ми”, написа Лоло в Инстаграм. Тя се подигра със себе си като призна, че е използвала принудителното си отсъствие от социалните мрежи за да се обади на бившите си гаджета: „Безспорно не съм била на себе си”.

35-годишната Лоло защити световната си титла в зала на първенството в Доха през 2010-а със 7.72, рекорд на САЩ и пето време в историята на дисциплината. По-бързи от нея са били само шведката Сузана Калур (7.68) и рускинята Людмила Нарожиленко (7.69-7.70-7.71). По-късно Людмила взе шведски паспорт и се състезаваше с фамилията на своя съпруг Енгквист.

Лоло дели 17-о място във вечната световна ранглиста на 100 м с пр. с 12.43 (2008). Най-доброто й класиране на открито е 4-о място на олимпийските игри в Лондон, а на световни първенства има седмо място в Осака-2007.

Share Button