Победа и второ място за българи в ултрамаратон

Мария Николова спечели „Саломон Кападокия ултратрейл – 2017“ в Турция (Salomon Cappadocia Ultra-Trail 2017), а Андрей Гридин завърши на второ място в състезанието. 

Мария Николова спечели престижното 114-километрово състезание с време 14:26:16 ч. Второто място зае Кристиана Фоладор (Италия) с време 14:57:41 ч, а трета е рускинята Елена Полякова с 15:22:14 часа.

Само преди 2 месеца Николова се класира на 9-о място сред елита на света в едно от най-силните състезания при планинските ултрамаратони „Ултратрейл на Монблан“ (Ultra-Trail de Mont Blanc). 

С резултат 12.21:19 часа един от най-добрите ни планински бегачи на ултрадълги дистанции Андрей Гридин се класира втори при мъжете. Той бе изпреварен от литовеца Гедиминас Гриниус, а трети е румънецът Раду Милеа. До 50-ия километър Андрей се движеше с комфортно темпо на 7-ма позиция. Трасето е особено с това, че най-трудни и технични са последните 30 километра, което съчетано с пясъчния и прашен терен прави бягането изключително трудно. Резултатът на Андрей е с близо 1 час по-добър от миналогодишния, когато с време 13.18:13 часа той се класира на трето място.

Състезанието е част от календара с 21 старта от веригата Ultra-Trail World Tour, а това, както и високия стандарт на провеждане, благоприятния период в края на състезателната година и атрактивността на дестинацията го правят едно от най-популярните състезания сред ултрамаратонците в Европа.

 

Share Button