Над 700 души ще бягат в Борисовата градина

Броени дни остават до началото петото издание на  шосейното бягане „Renault Morning Run“ на 29 октомври (неделя).

Над 700 души, от които 50 деца и повече от 20 представители на различни български медии, са се регистрирали за участие в състезанието на дистанции от 5, 10 и 20 км (1, 2 или 4 обиколки на трасето).

Тази година към събитието се наблюдава рекорден интерес. „Поради изчерпване на квотата, регистрацията приключи близо две седмици преди старта. Друга интересна тенденция е че все повече хора избират да участват на по-дълги дистанции. За пръв път, откакто организираме състезания, имаме по-малко хора на най-късата – участниците на 10 километра са повече от тези на 5! Това е изключително важно – изглежда все повече хора се интересуват от бягане и могат да си позволят да изминат и по-дълги разстояния.“ – обобщава Еленко Еленков от Спортен клуб „Бегач“– основен организатор на събитието.

Сред регистрираните в различните дисциплини са хора от държави като Белгия, Германия, Израел, Ирландия, Италия, Канада, Ливан, Русия, САЩ, Турция, Франция, Чехия и дори Австралия.

Специално внимание е отделено и на най-малките участници. За поредна година в рамките на „Renault Morning Run“ се организира детско състезание – „Sofia Kids Run“ по програмата „Детска атлетика на ИААФ“.

Началото на „Renault Morning Run“ е точно в 9:00 ч. на 29 октомври (неделя), като стартът ще бъде разположен в началото на трите успоредни алеи в Борисова градина, пред градинката със слончето. „Sofia Kids Run“ ще започне в 13 ч. Предвидени са специални подаръци за всеки, който стартира в някоя от дисциплините. Медали ще получат финиширалите, а специални предметни награди – първите в отделните класирания.

Share Button