Люис Хамилтън вози Болт преди Гран При на САЩ

3-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън накара Юсейн Болт да признае: „Помислих си, че ще умра”. Това се случи след като британският пилот повози „Светкавицата” по пистата в Остин, на която се проведе Гран При на САЩ.

Болт обича високите скорости, но за първи път беше в ролята на пасажер в състезателна кола и почувства свръхнатоварванията, на които са подложени пилотите при преминаване на шикани. Още при стъпването си в Остин Болт бе неприятно изненадан от студеното време (15 градуса).  „Човече, много е студено. За първи път съм в Остин. Винаги ли е така?”, попита той местен репортер. „На летището се сблъсках с много мои фенове. Доста хора ме разпознаха и беше готино”.

По отношение на преживяването си на пистата за Формула 1 Юсейн призна: „Бях нервен. Трудно е да опиша усещанията, когато преминаваш завоите на толкова висока скорост. В един момент смятах, че Люис иска да ме убие”.

Сред гостите на Гран При на САЩ беше бившият президент на САЩ Бил Клинтън, актьорите Майкъл Дъглас, Ууди Харелсън, Оуен Уилсън, музиканта Брайън Тайлър, пилотите Хуан Пабло Монтоя, Емерсон Фитипалди и др.

Share Button