Джени Медоус: „Печеля повече пари като заек!”

Джени Медоус спечели бронзов медал на 800 м на световното първенство в Берлин-2009, а в края на 2016-а се „отказа”. Но през изминалия сезон я видяхме в ролята на пейсмейкър на някои от най-силните турнири.

Куриозното е, че след като престана да се опитва да спечели състезания, сега тя прави повече пари от всякога като „заек”. 36-годишната британка разказа пред „Лондон Телеграф”: „След като се контузих през 2012-а, спортната кариера ми костваше пари да я продължа и всъщност аз не се изхранвах от нея. Дори не бях на нула. Затова е наистина невероятно, дълго време не можех да го разбера, но сега изминавам две-трети от разстоянието и приключвам годината с повече пари отколкото когато завършвах на някои от първите места….”

Медоус обаче не е напълно сигурна дали ще продължи новата си кариера на „заек”, тъй като има доста ангажименти извън пистата: „Миналата година, когато реших да се пробвам като пейсмейкър, смятах че това ще е най-лесното нещо в света. Беше великолепно изживяване и научих много неща, но не мога да повярвам колко много трябваше да тренирам за да бъда на това равнище. Беше забавно, но честно казано и много трудно”.

Share Button