Рут Бейтия сложи край на състезателната си кариера

Олимпийската шампионка в скока на височина Рут Бейтия заяви, че се отказва от големия спорт.

Тя обяви това по време на церемония на 18 октомври в Спортния музей в родния си град Сантандер, където дари олимпийското си златно отличие. 

Рут Бейтия е олимпийска шампионка от Игрите в Рио през миналата година, когато победи нашата Мирела Демирева. През същата година Бейтия бе и първа на европейското първенство в Амстердам, където Демирева стана втора. В кариерата си Рут има четири европейски титли (три на открито и една в зала). 38-годишната атлетката има в колекцията си още бронзов медал от световно първенство на открито, два сребърни и два бронзови медала от световни първенства в зала. От европейски първенства в зала има още четири сребърни и един бронзов медал. 

Бейтия не направи много силен сезон тази година заради серия от травми. На последното световно първенство в Лондон испанката се класира за финала в скока на височина, остана последна там, но получи награда за Феърплей (честна игра). Наградата беше заради усилията на Рут да успокои своята съперничка Алесия Трост (Италия), която отпадна след квалификациите.

Share Button