Лиляна Георгиева и Александра Начева са на корицата на новия брой на списание „Атлетика“

Брой №109 на списание „Атлетика“ е на пазара от 5 октомври.

Младите ни атлетически таланти Лиляна Георгиева и Александра Начева са на корицата на списанието в специална фотосесия за изданието в Античния театър в Пловдив.

Лиляна подобри куп национални рекорди в бяганията на средни и дълги разстояния още в началото на годината, а през лятото достигна и до сребърния медал на 1500 м  на европейското първенство за юноши и девойки до 20 години в Гросето, Италия. Начева влезе с „летящ старт“ в голямата атлетика също с рекорди на България в тройния скок и сребърен медал на световното първенство за юноши и девойки до 18 години в Найроби, Кения.

Екипът на списанието е подготвил интересни интервюта с талантите.

Основната тема в „Атлетика“ 109 е световното първенство за мъже и жени в Лондон, където Мирела Демирева и Тихомир Иванов се класираха за финалите на скок височина, а Ивет Лалова-Колио отново се бе сред най-бързите жени на света. Всички статистики и важни резултати от това събитие могат да се намерят в списанието.

Шампионатът ще се запомни и като последното състезание на най-добрият атлет в света – Юсейн Болт. Хронологията на блестящата кариера на най-бързият човек също е на страниците на новия брой.

Най-запомнящите се моменти от най-значимите летни състезания – световни, европейски, балкански и национални шампионати са компилирани от екипа на списанието със снимки на най-добрите атлети в тези напревари.

Универсиадата в Тайпе също показа силата на студентската атлетика с няколко впечатляващи резултати, а българката Милена Миткова остана за малко извън медалите на скок дължина в азиатската държава. Отдено е място и на още един успех на българската атлетика – бронзовия медал на чук на 15-годишният Валентин Андреев от Европейския младежки олимпийски фестивал в Гьор, Унгария.

В рубриката за здравословното хранене е засегната темата за ползите и вредите от тестените изделия.

Share Button