Три дни атлетика в цялата страна

Наситен атлетически уикенд се очертава на 29, 30 септември и 1 октомври.

Още в петък  29 септември е турнирът Лекоатлетите на Добруджа, който за първа година се провежда в два града – Добрич и Балчик. Арна на състезанието в Добрич ще е зала Добротица, а полигона в Балчик ще приеме състезанията по хвърляния. В петък ученици от столицата се събират на градското ученическо състезание под надслов Атлетическите звезди на София на стадиона на Национална спортна академия.

На следващия ден – 30 септември е предвиден Шосейния пробег Варна, който традиционно привлича най-добрите бегачи със сериозен награден фонд във всички възрастови групи. В същото време на националния стадион Васил Левски в София е предвидена ученическа щафета School run организирана от клуб Приорити спорт, а на следващия ден 1 октомври клубът ще проведе и поредното издание на атлетическата лига Go Kids. На стадиона на Национална спортна академия в събота следобяд ще има Състезание за деца от 5 до 10 години инициирано от Асоциацията за развитие на българския спорт и НСА.

На 1 октомври ще бъде и първото издание на най-новото шосейно бягане в България – Студентски град рън. Състезанието включва шосеен пробег за професионалисти и любители, щафети по улиците на Студентски град, както и Детска атлетика в Национална спортна академия.

Share Button