АБАФ утвърди календара за 2018-а година

Асоциацията на балканските атлетически федерация (АБАФ) утвърди днес (26 септември) на редовния си конгрес в Батуми (Грузия) спортния календар за 2018-а година.

Гост на най-висшия форум на балканската атлетика за трета поредна година бе президента на ИААФ Себастиан Коу. Той и ръководителят на грузинската федерация по лека атлетика Алекс Ахвледиани бяха наградени с плакети от президента на АБАФ Добромир Карамаринов, който ръководи и конгреса. Гости на конгреса бяха Зураб Патарадзе, представител на правителството на автономна република Аджара и Гиорги Ермаков, кмет на Батуми. България ще бъде домакин на два от шампионатите на АБАФ за 2018-а. На 10-и февруари „Асикс Арена“ ще приеме балканиадата в зала за юноши и девойки до 20 г. Стара Загора ще е домакин на балканиадата за мъже и жени на открито на 20-21 юли.

АБАФ въведе и 11-о първенство в календара си за 2018-а година, което ще е за щафети. Домакин на първия по рода си балкански шампионат за щафети ще е Ерзурум (Тур) на 14-15 юли. Там ще се разпределят медалите на 4 х 100 и 4 х 400 м. Ще има и смесени щафети, както и такива с различни дистанции в отделните постове. На този шампионат балканските отбори ще могат да покриват и нормативи за Европейското в Берлин през август 2018-а. 

на снимката: Добромир Карамаринов награждава с плакети Себ Коу и Алекс Ахвледиани

Share Button