Димчо Мицов бие с рекорд на „Витоша моята планина“IV

Участникът в световни и европейски първенства при юношите в бяганията на дълги разстояния  Димчо Мичов спечели с рекорд четвъртото издание на атрактивното планинско бягане „Витоша моята планина“ на 24 септември.

Организатори са „Витоша ски“ АД и Сдружение „Маратон“, а бягането е част от календара на „София – Европейска столица на спорта 2018“. По 16-километровото трасе от Боянско ханче до хижа „Алеко“ той финишира с резултат 1:55:15 ч. Мицов изпревари във финалните метри с 4 секунди миналогодишния шампион Шабан Мустафа. Трети с 1:16:47 ч е друг голям ас в планинското бягане Кирил Николов-Дизела. При жените първото място е за Мая Недялкова – 1:36,30 ч. Втора е Кристина Иванова – 1:39,13 ч. Трета е легендарната Милка Михайлова с 1:42:54 ч.

На старт при мъжете и жените на 16 км застанаха 133-ма състезатели. В състезанието при децата на 3 км от хижа „Алеко“ до Голи връх и обратно първи при момчетата е Константин Константинов с 13:15 мин. При момичетата победата е за Ивайла Константинова – 16:02 мин. На старт при най-малките застанаха 44 деца. Призьорите бяха наградени лично от главния организатор Радослав Пеев от „Витоша ски“, Теодор Петков, кмет на район „Витоша“ и Петър Панков от сдружение „Маратон“. Стартът на „Витоша моята планина“IV даде генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Да подкрепят проявата на старта в Бояна дойдоха носителя на световната купа в сноуборда Радослав Янков и Анатоли Илиев, организационен секретар на „София – европейска столица на спорта“ 2018. Призьорите във всички възрастови групи си разделиха внушителния награден фонд от 6000 лв. Мицов получи и специални награди от спонсорите „Мтел“, Първа инвестиционна банка“ и Maxsport. Повече от 60 от участниците получиха от атрактивния водещ Део награди в томболата от спонсорите на атрактивната надпревара Fibank, Мтел, Salomon, EA7, „Oland“, МаxSport и Tecnica.

 

Share Button