Ивет Лалова тренира деца в София

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио бе в България и използва времето си за популяризиране на атлетиката сред децата в София.

Ивет и атлетическият клуб ‚‚Ивет Лалова Спринт Академи‘‘организираха открита тренировка за деца в Борисовата градина в София на 17 септември. В тренировката се включиха над 30 деца, които направиха упражнения по програмата „Детска атлетика“. Асистенти на Ивет бяха треньорите от клуба Валентина Стоянова и Вели Вели.

На заниманието присъстваше и финалистът на скок височина от световното първенство в Лондон Тихомир Иванов, който вече се възстановява от контузията получена в британската столица.

Лалова-Колио участва и в пресконференцията на БФЛА и Мобилтел на 19 септември, където бяха наградени младите ни таланти в атлетиката Александра Начева, Лиляна Георгиева и Валентин Андреев, а в началото на октомври популярната атлетка ще се включи активно и в програмата ‚Детска атлетика‘‘.

Лалова-Колио се класира девета на 200 м на световното първенство в Лондон 2017, а през 2016-а спечели два сребърни медала на еврошампионата в Амстердам на 100 м и 200 м и бе на финал на 200 м на олимпийските игри в Рио.

Share Button