БФЛА и Мтел подписаха нов договор

Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и водещия български телеком Мтел подписаха нов договор за партньорство на 19 септември 2017-а.

 Това стана на официална пресконференция на която присъстваха президента на БФЛА Добромир Карамаринов, Илияна Захариева, директор „Копроративни комуникации“ на Мтел, топ атлетката Ивет Лалова-Колио и медалистите от световни и европейски първенства за младите атлети Александра Начева, Лилияна Георгиева, Валентин Андреев и техните треньори Стойко Цонов, Радмила Станкович и Андриан Андреев.

Радвам се, че тук на подновяването на контракта ни с водещия български телеком Мтел освен лицето на атлетиката ни Ивет Лалова, са и новите надежди Лиляна, Валентин и Александра. С това което направиха те през тази година тримата показаха, че нашия спорт не само е жив, а и сериозно присъства на европейските и световни форуми, а и че има бъдеще не само заради медалите, които спечелиха, а и заради начина по който се състезаваха. Това, че продължаваме договора си с Мтел, е също голям повод за радост, защото това е поредното доверие от бизнеса към Българската федерация по лека атлетика, което не само финансово подпомага нашия спорт, а и показва, че начина по който работим наистина буди доверие в нашите партньори. Винаги е радост, когато Ивет е до нас, защото тя е лицето на нашия спорт от много години. Надяваме се всички тя да продължи още дълги години да се състезава и да ни радва„.

От страна на Мтел Илияна Захариева обяви, че е много щастлива, че заедно с БФЛА продължават партньорството си за четвърта поредна година.

Това наше партньорство е нещо повече от спонсорство. Ние с федерацията по лека атлетика се чувстваме партньори и заедно се радваме на успехите не само на професионалните ни атлети, а и младите таланти. Това е и причината да направим заедно веригата „Мтел атлетика за младежи“, която през годините става все по-популярна сред младите хора. Щастлива съм, че с нас тук е и Ивет Лалова, защото не само в спорта, а и в бизнеса е много важно вдъхновението. Знаете, че ние сме много обвързани със спорта, защото от тази година стартирахме нашите собствени спортни канали Мтел спорт1 и Мтел спорт 2 и само ние предавахме наживо в България Диамантената лига по лека атлетика, където всички вие сте следили представяното на българските топ атлети и на големите звезди. Именно заради това Мтел ще подпише новия си договор с Българската федерация по лека атлетика и ще продължим да подкрепяме младите таланти. Валентин и Александра се включиха в тазгодишното издание на „Мтел атлетика за младежи“ като водиха открити уроци на новите таланти, което е страхотно и мога само да ги поздравя, и да им пожелая да продължават по този път„. По традиция госпожа Захариева награди тримата ни медалисти от Европейските и световни първенства през това лято с последни модели мобилни телефони от Мтел.

Ивет благодари на БФЛА за подкрепата, която е получила през цялата си кариера. „Нито за миг от федерацията не са спирали да ми помагат. Благодаря на Мтел, че продължава да подкрепя леката атлетика и създаде тази младежка програма за нашите мънички дечица, които утре ще бъдат нашите големи шампиони. Поздравявам младите ни таланти, които спечелиха медали от големите първенства за тяхната възраст и техните треньори и да им пожелая много здраве, късмет и търпение, за да могат и техните кариери в спорта да са много дълги и да донесат успехи на България, заяви Ивет Лалова. Тя бе категорична, че с отварянето на новата зала „Асикс Арена“ възможностите за подготовка на атлетите ни стават много големи. Лалова обяви, също така, че ще използва новото съоръжение за подготовка през зимния сезон. Тя бе катогорична, че ще стартира на няколко турнира през зимата но няма да гони на всяка цена участие на световното в зала в Бирмингам през март. Голямата цел на Ивет за 2018-а ще е участие на Европейското първенство на открито в Берлин, където ще защитава двата си сребърни медала (100 и 200 м) от последния шампионат в Амстердам 2016. Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов припомни пред журналистите за трудностите през които Ивет мина в периода 2005-2006 г. Тази нейна драма със счупването на крака, не само не я отказа от спорта, а я мотивира да се завърне на пистата още по-силна и да бяга 100 м под 11 сек, а също така и да си направи лично постижение на 200 м. „Такъв случай няма с нито един атлет в света. Никой друг атлет не е преживял такава жестока контузия и да се върнал отново на пистата и то на световно ниво. Ивет е уникална“, категоричен бе още Карамаринов.

Share Button