Очакват рекорди на щафетния маратон в София

Състезанието е на 6 септември по случай Съединението на България. 

Рекорди и силни постижения се очакват в третото издание на щафетния маратон на София. Състезанието ще се проведе на 6 септември от 9:00 часа със старт-финал пред националния стадион „Васил Левски“. Надпреварата е посветена на 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

На старт ще застанат повече от 60 отбора, а сред бегачите ще са олимпийската шампионка Тереза Маринова, Евгения Раданова – българката с най-много медали от зимни олимпийски игри, Павлина Филипова – една от най-добрите ни биатлониски с две четвърти места от олимпийски игри, както и рекордьорката по трасето от връх Ком до нос Емине Антония Григорова.

В различните отбори ще се състезават и част от най-добрите бегачи на България в момента, сред които са Йоло Николов, Даниела Йорданова – медалистка от европейски и световни първенства в средните и дълги бягания, Цветелина Кирилова – национална рекорьорка на 1000 м и др.

По традиция ще бягат и популярни личности, които не са свързани с леката атлетика. Тази година сред звездните участници са Део и футболният треньор Милен Радуканов.

Всеки отбор на София Екиден Маратон 2017 се състои от шестима бегачи, които ще изминат дистанциите по постове от 5 км, 10 км, 5 км, 10 км, 5 км и 7,195 км – което общо прави класическата дистанция от 42,195 км. Щафетният маратон е официално призната дисциплина от международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Състезанието дава прекрасна възможност на всички любители на бяганията да участват в една надпревара с най-добрите атлети на България, както и да се забавляват с много от най-успешните спортисти в страната. По традиция организаторите са подготвили награди за всички класирали се до трето място във всички категории, а всеки завършил ще получи специален медал.

Всички желаещи да станат част от събитието и да споделят емоциите от любимия спорт могат да заявят своето участие на http://sofiaekidenmarathon.com до 5 септември 2017 г. За подробности и допълнителни въпроси може да се свържете с организаторите на телефони: 0888 241193 и 0898 776366.

Организатор на събитието е Младежки спортен клуб „София Европа“ с подкрепата на Столична община, Асоциация „Спорт за всички“, клуб “5kmrun” и под патронажа на Посолството на Япония в България.

Share Button