Валентин Андреев показа как се хвърля в открита тренировка на „Мтел атлетика за младежи“

Бронзовият медалист на чук от Европейския олимпийски фестивал Валентин Андреев показа техниката на хвърлянията в специална тренировка в Балчик на 31 август пред деца участващи в програмата „Мтел атлетика за младежи“.

 Андреев, който подобри националния рекорд на чук (5 кг) два пъти на състезания в чужбина, демонстрира първо как се мятат чук и диск, а по-късно и гюле и копие. Негов асистент, този път, беше треньорът му и негов баща Андриан Андреев, както и треньорът от Мизия Красимир Тенджерски.

Победителите от последните две издания на „Мтел атлетика за младежи“ Румен Руменов (2017) и Кирил Петков (2016) също взеха участие в заниманието заедно с момчета и момичета от Балчик.

В спортния лагер по програмата „Мтел атлетика за младежи“ се организираха тренировки за деца с вицешампионката на света на троен скок за девойки до 18 години Александра Начева на 29 август в Шабла и с националната рекордьорка на 3000 м за девойки до 20 години Силвия Георгиева във Варна на 30 август.

Програмата“ Мтел атлетика за младежи“ се реализира за трета поредна година от най-големия мобилен оператор „Мобилтел“ и Българска федерация лека атлетика.

Снимки: Александър Стоянов, lap.bg

Share Button