Тренировка със Силвия Георгиева в „Мтел атлетика за младежи“

Националната рекордьорка на 3000 м стипълчейз за девойки до 20 години Силвия Георгиева и няколко млади атлети от страната проведоха тренировка посветена на бяганията на 30 август във Варна.

Георгиева подобри националния рекорд на 3000 м стипълчейз в сериите на европейското първенство в Гросето, Италия като постигна 10:42.08.

В тренировката участваха младежите от спортния лагер по програмата „Мтел атлетика за младежи“ сред които и вицешампионката на света за троен скок за девойки до 18 години Александра Начева, победителите от едноименната верига състезания Кирил Петков (2016) и Румен Руменов (2017), както и балканския шампион на 800 м за юноши до 18 години за 2016-а година Мануел Петров.

Всички участници в заниманието си тръгнаха с фанелки, шапки и грамоти за спомен от съвместната тренировка, както и с по-амбициозни планове за новия атлетически сезон.

На 29 август участниците в лагера бяха на тренировка със скокове в Шабла заедно с Александра Начева, а на 31 август в Балчик бронзовия медалист от Европейския олимпийски фестивал в Гьор 2017 и рекордьор за юноши до 18 години Валентин Андреев ще покаже техниката на хвърлянията.

Share Button