Победителите от „Мтел атлетика за младежи“ се събират на спортен лагер

„Мтел атлетика за младежи“ продължава с традиционния спортен лагер за победителите във веригата състезания, които се организират от програмата, с която Българска федерация лека атлетика и най-големия мобилен оператор „Мобител“ популяризират олимпийски спорт номер едно сред младите хора в България.

В лагера, които ще се проведе на северното Черноморие, ще участват миналогодишният победител във веригата състезания „Мтел атлетика за младежи“ Кирил Петков, както и първият и вторият от тазгодишното издание на състезанията за 11-13 годишни таланти – Румен Руменов и Ангел Димитров.  

В тренировките на децата ще се включат и споделят опита си  вицешампионката на света на троен скок за девойки до 18 години – Александра Начева, националната рекодьорка на 3000 м стипълчейз за девойки до 20 години Силвия Георгиева и бронзовия медалист и национален рекордьор на чук за юноши до 18 години от Европейския олимпийски фестивал – Валентин Андреев.

Подрастващи атлети от Балчик, Шабла и Варна също ще се срещнат и тренират с победителите от веригата, а заниманията ще се провеждат на различни места в региона.

Това е третия пореден лагер от програмата след Банско 2015 и Златни пясъци 2016.  

Share Button