Родната атлетика с 4-ма представители на универсиадата

Тези дни Тайпе, столицата на Тайван, е домакин на 29-ата лятна универсиада. Състезанията по лека атлетика започват в сряда (23 август), а сред участниците има и четирима българи.

Още в сутрешната сесия на първия ден е квалификацията в мятането на диск за жени, където е записана Рената Петкова. Между 22-те й съпернички е №8 в света за годината Валъри Алман (САЩ, 64.69), която отпадна в квалификациите на световното първенство в Лондон. Във вечерната сесия е квалификацията в скока на дължина за жени с участието на Милена Миткова. Фаворитка в тази дисциплина е Алина Ротару (Рум), която стана 12-а на световното, а през сезона има 6.78. И двата финала са на следващия ден (24 август).

Борислав Тонев ще бяга в сериите на 200 м, които са в петък от 11:15 местно време (6:15 българско). Сред заявените за дисциплината е олимпийският вицешампион на 400 м от Лондон-2012 Лугелин Сантос (Доминиканска Република). Последна от нашите на стадиона в Тайпе ще излезе Диляна Минкина – сериите на 1500 м са насрочени за събота.

Share Button