Започна записването за Студентски град рън

Най-новото състезание за любителите на шосейните бягания „Студентски град рън“ ще се проведе на 1 октомври в Студентски град, София.

Събитието е в календара на Българска федерация лека атлетика, а организаторите от спортен клуб „Юниверсал“ вече обявиха дисциплините в които могат да се записват участници:

5.22 км за професионалисти

5.22 км за любители

Щафета 2 х 2.61 км за семейства

Щафета 2 х 2.61 км за фирми

Състезания по Детска атлетика в Национална спортна академия „Васил Левски“.

Старт – финалът на състезанието е пред арката на Национална спортна академия, а трасето на различните дистанции минава през най-популярните места в Студентски град.

Заявки за проявата вече има дори от чужбина, за състезанията по Детска атлетика вече са записани десетки деца от различни клубове от столицата и страната като организаторите засега няма да слагат ограничения в бройката на децата.

Събитието подкрепя кампанията „София – европейска столица на спорта“ и е в чест на 75 годишнината от създаването на Национална спортна академия „Васил Левски“.

За повече информация може да посетите Facebook страницата на събитието.

Организаторите от спортен клуб „Юниверсал“ приемат заявки на email: atletikabg@gmail.com

Това е третото атлетическо събитие организирано от СК „Юниверсал“ през 2017-а година след турнирите за юноши и девойки „Цветанка Христова“ на 26 април и „Григор Христов – Гришата“ на 4 май.

Share Button