„Евроспорт“ разкрива тайната на недостижимия световен рекорд в тройния скок (видео)

По случай 20-годишнината, откакто Джонатан Едуардс подобри собствения си световен рекорд и постави ново върхово постижение за трети път в рамките на едва 19 дни, „Евроспорт“ създаде нов клип от аналитичната спортна поредица Sports Explainer.

В уникалното видео самият Едуардс разказва за техническите похвати, благодарение на които може да се постигне перфектният скок.

В ексклузивния клип световният рекордьор анализира четирите ключови елемента на тройния скок – спринт, позиция на тялото, оптимална траектория и преобразуване на скоростта във възможно най-голямо преодоляно разстояние.

Може да звучи невероятно, но максималната скорост на Джонатан Едуардс е само с 2 км/ч по-ниска от тази на Юсейн Болт и с по-малко от 1 км/ч по-ниска от тази на друг легендарен спринтьор – Донован Бейли.

„Тайните на тройния скок“ се излъчва в телевизионния ефир, социалните профили и дигитални платформи на „Евроспорт“, като допълнение към живото предаване на всяка секунда от Световното първенство по лека атлетика в Лондон.

Финалът в тройния скок за мъже ще бъде в четвъртък, 10 август. Американецът Крисчън Тейлър е считан за фаворит за златния медал, но неговият сънародник Уил Клей също има сериозни шансове да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Видеото може да видите тук

Share Button