Себастиан Коу идва в България през 2018-а

Президентът на Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) Сър Себастиан Коу ще посети България през 2018-а година.

Той бе поканен лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и президента на българската атлетика Добромир Карамаринов. Тримата имаха среща на олимпийския стадион в Лондон, където изгледаха заедно и финалите от четвъртия състезателен ден на световното (7 август). Срещата бе организирана със съдействието на Карамаринов, който е сред най-близките хора на лорда в европейската атлетика. Именно той доведе за последно Коу в България през 2015-а година и то само месец преди световното в Пекин, на което британецът бе избран за президент на ИААФ.

По време на срещата в Лондон Кралев, Коу и Карамаринов обсъдиха инфарструктурните проекти за лека атлетика в България. Сред тях са зала „Фестивална“, „Арена Бургас“ и стадион „Академик“. Тримата гледаха и драматичния финал на 1500 м при жените в който титлата спечели олимпийската шампионка Фейт Кипйегон (Кения) с 4:02.59 мин, а местната любимка Лора Мюир изгуби в последните метри битката за бронза с Кастер Семеня (РЮА). Последната обаче обеща да се реваншира като вземе в Лондон златото на 800 м.

текст под снимката: Министър Кралев заедно със Себ Коу и Добромир Карамаринов във ВИП-а на олимпийския стадион в Лондон

Share Button