Гатлин: Болт е вдъхновение за мен. Изпитвам само респект!

12 години след първата си световна титла на 100 м Джъстин Гатлин взе втора на първенството в Лондон, оставяйки зад себе си Крисчън Коулман и Юсейн Болт. След финала той направи две интересни разкрития пред американските медии.

„Още не съм осъзнал какво се случи. За първи път не бягах за себе си. Тренирах толкова усърдно тази година. Имах крачки назад в подготовката след поредица от травми. Бягах за моя отбор, за страната си, бягах за тези, които гледат у дома, които наистина ме подкрепяха в периоди, когато не вярвах в себе си. Просто го направих за тях”, сподели 35-годишният Гатлин.

Коментирайки победата си от осма пътека той заяви: „Това свали напрежението от мен. В осма пътека, някъде встрани, не в средата на пистата”. Най-интересно обаче беше мнението му за Болт, на който се поклони след триумфа си: „Юсейн има електризиращ характер. Направи фантастични резултати, умопобъркващи времена. През всички тези години той винаги запазваше класа, винаги подържаше вълнението в нашия спорт. Той ме вдъхнови да бъда по-силен и бърз състезател. Бих желал всяка година да бъда неговия най-сериозен съперник, дори да се върне обратно на пистата. Имаме толкова много уважение един към друг, изградено през годините. Мисля, че много хора в медиите смятат, че между нас има горчиво съперничество, че дори се мразим, но всъщност е точно обратното. Шегуваме се, дори заедно сме ходили на партита. Не вдигаме много шум обаче, това е съперничество между джентълмени. Към него може да изпитвам само респект. Независимо, че съм по-възрастен от Юсейн, той е толкова голямо вдъхновение за мен”.

Share Button