От новия брой: Един ден и диетата на Лиляна Георгиева

Лиляна Георгиева постигна най-големия успех за България на европейското първенство за юноши и девойки до 20 години в Гросето, Италия с два страхотни национални рекорда на 1500 м – 4:18.36  в сериите и 4:16.73 на финала.

Георгиева, позната у нас като Детето-чудо, зае шесто място на 1500 м световното първенство за девойки на 15 юли в Найроби, Кения, навърши 17 години на 20 юли в Гросето, на 21-и постави първия си рекорд на 1500 м, а на 23-и взе и среброто в битка с две години по-големи атлетки.

Списание „Атлетика“ както винаги изпревари събитията и направи подробен материал за Лиляна в последния си брой след феноменалния й зимен сезон.

Предлагаме ви част от материалите на автора Иван Чешанков за Лиляна Георгиева в списанието, които засягат режима на Лили и диета й.

dav

Един ден на „Детето-чудо”

Всяка сутрин става в 6 часа. Излиза от дом „Мария Луиза” в 6:30 за да бъде в 7:15 в спортното училище. В 7:30 започват часовете и свършват до 10:00. После отива на тренировка до 11:30-12:00. След това обядва в пансиона на спортното училище и има малко време за почивка. В 13:30 отново има часове в училището. 17:00 е обратно при Станкович за тренировка до 19:00-19:30. Прибира се в дома около 20:00. Като се прибере трябва да разговаря с възпитателката си г-ца Велева, която много добре я обгрижва. Изкъпва се, вечеря и в 21:00 вече е готова за сън.

 

Диетата на “Детето-чудо“

Най-неприятната тема за Лили е диетата, която трябва да спазва и това, че трябва да се лишава от любимите сладки неща. Всеки един килограм в повече в тези дисциплини пречи. Тя го вижда най-добре при срещите си с африканските бегачки на големи първенства и особено в ресторанта от тяхното меню. „Нужна е воля, защото трябва да се поддържа оптимално тегло през цялата година, независимо от периода в подготовката. Това означава, че няма моменти на отпускане.“

В тази диета се набляга на зеленчуците, въглехидратите се осигуряват чрез плодовете, а не от тестени изделия. Без каквито и да е газирани напитки и сладки неща. „Храната ми е еднообразна и скучна, но за сметка на това животът ми е много интересен”, така треньорката Радмила Станкович се опитва да мотивира Лили с думите на олимпийския и световен шампион на 5000 и 10 000 м Мо Фара.

Повече за Лиляна Георгиева четете в брой номер 2 за 2017-а година на списание „Атлетика“.

Share Button