Най-голямото спортно събитие за 2017-а година стартира на 4 август

Световното първенство по лека атлетика за мъже и жени в мегаполиса Лондон ще бъде най-голямото спортно събитие за 2017-а година.

Рекордните 2038 атлети от 205 страни ще се състезават на олимпийския стадион и по улиците на британската столица от 4 до 13 август.

Очакванията са над 2 милиарда зрители от цялото земно кълбо да проследят последните спринтове на Юсейн Болт, бяганията на Мо Фара и Уейд ван Нийкерк на още десетки звезди на световната атлетика.

ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации)  предлага невиждано досега медийно покритие на световно първенство.

Над 60 телевизии с различните си канали са закупили телевизионни права, а в България любителите на спорта могат да проследят всяка секунда от шампионата директно по БНТ, БНТ HD и Евроспорт България.

ИААФ обяви, че ще пусне и живо предаване по интернет за 140 страни в страницата си във Facebook и канала си в Youtube.

В навечерието на първенството над 660 000 билета за стадиона вече са продадени, а само на стартовете от маратона се очакват над 1 милион зрители да наблюдават и подкрепят бегачите по улиците на Лондон.

Осем българи също ще бъдат сред основните действащи лица сред атлетите в Лондон. Четирима мъже – Митко Ценов (3000 м стипълчейз), Тихомир Иванов (скок височина), Георги Цонов и Момчил Караилиев (троен скок) ще ни представят при силния пол. Най-добрите спортисти на България за 2015-а – Габриела Петрова (троен скок) и за 2016-а Мирела Демирева (скок височина) ще бъдат в Лондон. Една от най-популярните атлетки в света – Ивет Лалова-Колио отново ще мери сили с най-добрите в световния спринт, а вицешампионката на Европа на гюле Радослава Мавродиева ще се бори за световна слава.

Share Button