Елена Исинбаева чака второ дете

Двукратната олимпийска шампионка, която през миналата година се отказа от активна състезателна дейност, е бременна с второто си дете. 

Преди 3 години, през юни 2014, Исинбаева роди дъщеря си Ева. След което световната рекордьорка в овчарския скок се върна в леката атлетика с амбицията да спечели трета олимпийска титла. Заради санкциите, наложени на руските атлети от ИААФ, тя се прости с тази си мечта и се отказа от активна състезателна дейност. Борбената рускиня обаче продължава да работи за спорта. Тя бе избрана за член на МОК от квотата на спортистите. Острите й изказвания и откритата й позиция по много въпроси, включително отстраняването на руските спортисти, й спечелиха много врагове в ИААФ. Тя бе избрана и за глава на Надзорния съвет на Руската антидопингова комисия (РУСАДА), но под натиск на Световната антидопингова комисия (УАДА) бе принудена да напусне този пост. В Русия амбициозната атлетка има свой фонд, който строи спортни площадки в различини градове. Шампионката е собственик и на марка за спортна екипировка и дрехи с нейното име.  Красивата рускиня участва активно и в обществения живот. 

Елена Исинбаева е женена за състезателя по хвърляне на копие Никита Петинов. Сега двамата чакат второто си дете, а малката Ева се радва, че вече ще става кака. 

Share Button