Зала „Фестивална“ стана „Асикс Арена“

Реновираната зала „Фестивална“, която ще бъде основна база за зимна подготовка на атлетите в България, вече носи името „Асикс Арена“ от 25 юли.

Контрактът за смяна на името бе подписан от Борис Тодоров, изпълнителен директор на „Академика 2011“ и Любомир Ганев, представител на японския концерн за спортна екипировка за България. Парафирането на договора стана на 26 юли в сградата на Министерството на младежта и спорта в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на президента на БФЛА Добромир Карамаринов.

Договорните отношения са за 6 години на обща стойност 600 000 лв. „Изключително много се гордеем с този проект. Самият факт, че световноизвестна компания като „Асикс“ се ангажира и дава името си показва, че сме на прав път в амбициите си да реновираме спортната инфраструктура и да покажем един нов модел на работа между държавата и частния бизнес“, заяви Кралев. Официалното откриване на залата ще е през септември. Според Кралев до 1.5 г ще е готова и зала „Арена Бургас“, а също така ще стартира и реконструкцията на стадион „Академик“. 

За „Асикс“ е голяма чест да даде своето име на тази зала. Винаги сме се стремили да подпомагаме спорта в България, каза Любомир Ганев.
Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов определи реновирането на зала „Асикс Арена“ като историческо събитие за българската атлетика.
Залата има нужда от ремонт още от 1997 година, когато настилката й навърши 30 години. Представете си колко време чакахме и в крайна сметка доживяхме този миг. Ще прозвучи формално да благодаря на министър Кралев, но наистина искам да изразя голяма благодарност, защото ние ще имаме отново нашия дом в София. Този дом, който ни липсваше 5-6 години и неговата липса безспорно се отрази на българската атлетика. Благодаря му затова, че си изпълни думата. Това е нещо, което ние в нашия спорт ценим много“, каза Карамаринов.
Той благодари и на Ганев, че за пореден път помага на българския спорт и в частност на атлетиката.

 

Share Button