Добромир Карамаринов с висок пост на европейското първенство в Гросето

Първият вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов е организационен делегат на шампионата на Стария континент за юноши и девойки под 20 г. в Гросето, Италия.

Сътезанието ще се проведе на 20-23 юли, а това е поредното признание за българската лека атлетика и нейния президент.

Страната ни ще бъде представена на първенството и от 14 атлети (7 юноши и 7 девойки). Сред тях е сребърната медалистка в тройния скок от световното за кадети в Найроби Александра Начева. Участие ще вземе и шестата на 1500 м от същото първенство Лиляна Георгиева.

Останалите в състава са: Силвия Георгиева (3000 м с преп), Ариена Кузманова и Симона Симеонова (скок на дължина), Полина Макаева (диск),  Антонио Иванов (100 и 200 м), Станислав Станков и Радин Вълчев (110 м с преп), Георги Начев (троен скок), Христо Банков и Михаил Михалев (гюле) и Мартин Проданов (1500 м).

Първи от българите започва участие утре в 12.20 ч (българско време) Антонио Иванов. Той ще стартира в сериите на 100 м, а полуфинала е пак утре от 18.00 ч. В 12.50 Христо Банков и Михаил Михалев ще участват в квалификацията на гюле. Финалът в дисциплината е в петък от 17.00 ч.

Снимка: ©Getty Images

Share Button