Фред Кърли се похвали за среща с Болт

Шампионът на САЩ на 400 м Фред Кърли не пропусна да се похвали в Туитър за срещата си с Юсейн Болт преди няколко дни. „Срещнах самият човек вчера”, написа Фред, който доскоро беше №1 в световната ранглиста с 43.70.  

След като направи дубъл – колежанска и национална титла на САЩ, Кърли реши да стане професионалист и преди седмица в Лондон дебютира в Диамантената лига с личен рекорд на 200 м и второ място – 20.24. През сезона Фред има пет бягания под 44.15 на 400 м, но днес ще бъде отново на старт на 200 м на турнира в Рабат. Сред съперниците му ще са шампионът на САЩ на 200 м Амийр Уеб, който го победи в Лондон, соченият за наследник на Болт на 100 и 200 м Андре Де Грас (Кан), ямайците Рашийд Дуайър и Уорън Уиър, Кларънс Муниай (РЮА), Чуранди Мартина (Хол) и Зарнъл Хюз (Вбр).

Фред Кърли вече е представян от „ПЕЙС Спортс Мениджмънт”, където директор е бившият бегач от Ирландия Рики Симс. Компанията е базирана в Тедингтън близо до Лондон и има за клиенти звезди в атлетиката като …Юсейн Болт (плюс сънародниците му Кемар Бейли-Коул, Скилони Калвърт, Марио Форсайт, Джърмейн Гонзалес, Джахийл Хайд, Ристанана Трейси и др), Трейвон Бромел, Джена Прандини и Шамийр Литъл (САЩ), Дина Ашър-Смит, Матю Хъдсън-Смит, Кристин Охуруогу, Марк Люис-Франсис и Пери Шейкс-Дрейтън (Вбр).    

Share Button