Тишо изравни най-доброто класиране на българин в ДЛ!

Тихомир Иванов раздели второ място в скока на височина на турнира от ДЛ в Рабат (Мароко). Така той изравни най-доброто класиране на България при мъжете в най-силната комерсиална атлетическа верига!

Тишо започна на 2.23 и ги преодоля от втори опит. Същото се повтори и на 2.27. Общо шестима преминаха 2.27, четирима го направиха от втори опит, а двама – от трети. На 2.29 само Андрей Проценко (Укр) успя, при това в третия си опит, и така спечели състезанието. Иванов, Роби Грабарс (Вбр) и Джанмарко Тамбери (Ит) разделиха второто място, тъй като и тримата скочиха 2.27 от втори опит и имаха по една грешка на предишните височини. Шампионът на Германия Матеуш Пжибилко стана пети с 2.27 от трети и без фаул преди това, а шести завърши бившият световен шампион Доналд Томас. Бахамецът също премина 2.27 от трети опит, но имаше три грешки преди това.

Преди две седмици при дебюта си в ДЛ Тихомир завърши четвърти в Париж с 2.28. Сега обаче изравни класирането на Георги Иванов, който бе втори на тласкането на гюле във финала на ДЛ в Брюксел през 2013-а.  „Имах проблеми във врата и затова не исках да правя много опити и започнах на 2.23. Иначе се чувствам добре, надявам се бързо да се оправя и да се подготвя добре за световното първенство“, заяви Тишо след успеха си.

Share Button