Добромир Карамаринов: Браво на Александра!

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов официално поздрави вицешампионката на троен скок от шампионата на планетата за юноши и девойки до 18 години в Найроби, Кения.

Браво на Александра Начева за спечеления от нея сребърен медал на троен скок от световното първенство в Кения на 15 юли.

Тя го направи с чудесен резултат, което винаги съм искал от атлетите ни участващи на големи шампионати. Това което Алекс направи показва, че българската традиция за успехи в дисциплината се запазва. Поздравления и за останалите ни атлети в Кения, които също записаха лични постижения. Резултатите от Найроби ми дават надежда за бъдещето на българската атлетика. Той и сръбския вицепремиер Расим Яич откриха пред пълните трибуни в Нови Пазар (Сърби) 76-ата балканиадата за мъже и жени на 15 юли, точно когато Александра се бореше за медалите в Найроби.

Организатор на балканския шампионата е Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) на която Карамаринов е президент и Сръбската атлетическа федерация.

на снимката: Карамаринов и Яич на новия атлетически стадион в Нови Пазар

Share Button