Кенийски маратонец се спаси от мечки с бягане

Кенийският маратонец Марубе Монинда успя да избяга от две черни мечки, които се изправили на пътя му по време на сутрешната му тренировка. 

Опасната среща станала в град Обърн, САЩ, където Марубе Монинда е на лагер. По време на първата си тренировка в 5 часа сутринта кениецът вече бягал по трасето към къщи, когато на пътеката застанали две мечки. Те видели бегача и се спрели. Наложило се кениецът също за миг да прекрати тренировката, за да реши какво да прави. 

„Трябваше бързо да решавам, – разказва Марубе Монинда, – дали да се кача на дърво, дали да хвърля в близкото езеро или да се втурна да бягам по трасето. Реших да бягам, инстинктът ми подсказа, че това е най-доброто решение. Затова се втурнах към една къща, която се намираше недалеч. Нямах намерение да се боря с тях. Качих се на верандата, но там нямаше врата, а само мрежа. Мечките се приближиха, подушиха въздуха, обиколиха къщата и си тръгнаха.“ 

Накрая маратонецът съветва: „Не бягайте тук сами в пет часа сутринта!“

Марубе Монинда този път се размина със сериозен проблем, благодарение на бързите си крака. Участник в маратон в Аляска обаче нямаше този шанс, когато преди месец бе нападнат и убит от мечка по време на самото състезание. 

Share Button