„Мемориал Ищван Дюлай” по-добър от Диамантена лига!?

Организаторите на „Мемориал Ищван Дюлай” може да бъдат доволни от крайния резултат на техните усилия. Вчера турнира в Секешфехервар (Унгария) премина с участието на много супер звезди и силни постижения.

Нещо повече, в световната класация на турнирите по лека атлетика „Мемориал Ищван Дюлай” е на седмо място като пред него са само състезания от Диамантената лига. Но не всички – „Бислет Геймс” в Осло е на осмо място, а по-нататък са турнири от втората по-сила верига на ИААФ – „Световно предизвикателство”. Надпреварата в Хенгело е на девето място, а „Златен шпайк” в Острава е на десето. Класацията се прави според постигнати резултати в турнира и участието на класни атлети. Засега №1 за 2017-а е „При Класик” в Юджийн пред „Голдън гала Пиетро Менеа” в Рим, турнира в Доха и др. В последните 4 години „При Класик” (2013, 2016) и „Херкулес” в Монако (2014-15) са били по два пъти №1.

От българските турнири най-високо ранкиран е „Мемориал Вулпев-Бахчеванов” – на 429-о място в света. Миналата година „Самарско знаме” в Стара Загора беше на 335-о, а „Вулпев-Бахчеванов” – на 381-о.

Share Button