Българите които ще участват във Вааса в първия ден на Европейското отборно първенство

Българският отбор започва участието си на Европейското отборно първенство – първа лига във Вааса, Финландия на 23 юни (петък) със спринтовите дисциплини и препятствията.

Националите ни пристигнаха във Васа вечерта на 21 юни. Олимпийската вицешампионка на скок височина Мирела Демирева дойде във Финландия директно от тренировъчната си база в Холандия, а двукратната европейската вицешампионка на 100 м и 200 м Ивет Лалова-Колио от Рим.

На 23 юни към отбора ще се присъедини и многократния ни шампион на диск Росен Карамфилов, който живее и тренира в столицата на Норвегия – Осло.

Според новия регламент на Европейската атлетическа асоциация в първия ден състезанията са подборните сериите на 100 м, 200 м, 400 м, 100 м с препятствия, 110 м с препятствия и 400 м с препятствия.

Ивет Лалова и Денис Димитров ще бягат на 100 м и 200 м.

 Борислав Тонев и Надежда Рачева ще се състезават на 400 м.

Пловдивчаните Кристина Борукова и Николай Николов ще се борят за влизане във финала на 400 м с препятствия, а атлетите от Варна Станислав Станков и Елена Митева ще се борят с конкурентите от Румъния, Норвегия, Белгия, Португалия, Турция, Швейцария, Швеция, Дания, Естония, Финландия и Ейре на високите препятствия.

Дванадесет участника от различните страни ще бъдат разделени в две сериите по шест, а първите трима от всяка серия и двете най-добри времена ще се класират за решителна битка между първите осем.

Share Button