„Сблъсъкът на титаните“ в юбилейното издание „Персенк Ултра“ 2017

Петото юбилейно издание на Персенк Ултра ще се проведе на 18-20 август 2017-а година.

Стартът и финалът традиционно са в Асеновград, а маршрута минава по красиво и предизвикателно трасе с множество красиви гледки и природни забележителности сред които Чудните мостове, вр. Червената стена, преминава се през стар Римски път, живописен каньон.

Освен състезанието Персенк Ултра (160км, 7130 D+), което е с най-дългото трасе от ултра маратоните в България, състезатели ще стартират и в по-кратките дистанции „Диво Прасе Ултра“ (110км, 4930 D+) и „Орехово Ултра“ (50км, 2170D+). Всички трасета са сертифицирани по ITRA и носят точки за UTMB.

Тази година инициативата „Сблъсъкът на титаните“ ще събере осем от победителите в досегашните издания, елитни състезатели от световната сцена и множество любители бегачи, които ще премерят сили в приятелска надпревара.

Състезанието набира все по-широка популярност и до момента участие в различните издания през годините са взели представители на петнадесет страни от три континента – Европа, Азия и Южна Америка. 

Организаторите са предвидили много интересни и приятни изненади за участниците по случай юбилейното издание.

Регистрацията е все още отворена и очаква още любители на предизвикателствата, готови да изпитат своите физически сили и воля, и да се потопят в невероятната атмосфера на това преживяване.

Повече информация можете да намерите тук: http://persenk-ultra.com/

Share Button