Международният съдийски семинар на АБАФ събра участници от 14 държави в Самоков

Международният съдийски семинар по лека атлетика събра в Самоков (21-25 юни) 40 участници от 14 държави.

Организатор е Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), чийто президент е Добромир Карамаринов със съдействието на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) и Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ). Семинарът бе открит лично от Красен Кралев, министър на младежта и спорта и Добромир Карамаринов.

България разполага с отличен съдийски екип, който под ръководството на проф. Апостол Славчев доказа своя професионализъм по време на множеството престижни състезания, които се проведоха у нас. Страната ни е с много добри позиции в международната атлетика и заслужено получи доверието да организира това събитие, в което участват 40 съдии от 14 държави. Сигурен съм, че семинарът ще бъде полезен за всички Вас и Ви пожелавам успешен престои в България“, заяви министър Кралев при откриването. Гост на церемонията бе и кмета на Самоков Владимир Георгиев. Добромир Карамаринов подари на министър Кралев и кмета на Самоков официалната фланелка на АБАФ. Семинарът се води от ръководителя на съдийската колегия на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) проф. Апостол Славчев и Надя-Бут Хосайн (Беларус). Участниците в него ще положат изпит, след които ще вземат международна квалификация на съдии – 1-ва степен. 

Това е поредният атлетиччески проект реализиран в региона на Самоков. БФЛА и община Самоков организираха съвместно Европейско първенство по кроскънтри през декември 2014-а година, семинар по „Детска атлетика“ на ИААФ през октомври 2013-а, Европейско първенство по планинско бягане през юни 2013-а, а местният атлетически клуб „Рилски атлет“ – Самоков ежегодно провежда атлетическо състезание на шосе или по кроскънтри.

Share Button