Жега от 43 градуса променя програмата в Сакраменто

Програмата в първия ден на първенството на САЩ в Сакраменто беше променена заради очакваната жега с максимална температура от 43 градуса по Целзии! 23-ма олимпийски шампиона са записани за участие във форума, който ще определи американския отбор за световното в Лондон.

Началото на десетобоя за мъже, с който стартира надпреварата, беше изтеглен един час по-рано в 11:45 местно време. Всички дисциплини, които трябваше за започнат преди 15:45, бяха изтеглени с един час по-рано, а тези които бяха планирани след 16:00 – ще се проведат един час по-късно. Между най-големите звезди в Сакраменто са олимпийските шампиони Алисън Филикс, Джъстин Гатлин, Бритни Рийз, Крисчън Тейлър, Мат Сентроуиц, Мишел Картър, Райън Краузър и Стефани Браун-Трафтън.

В първия ден има финали в хвърлянето на чук и на 10 000 м за мъже; на копие, троен скок, диск и 10 000 м за жени. С голям интерес се очакват и сериите на 100 и 400 м при двата пола. В първите три дни, успоредно на стадион „Хорнет” ще се проведе и първенството на САЩ за юноши и девойки.

Share Button