Манионга няма сериозна контузия

№1 в скока на дължина през този сезон Луво Манионга няма сериозна контузия, заяви неговият мениджър Ли-Рой Нютън. Южноафриканецът спечели турнира от ДЛ в Стокхолм, но при последния си опит получи травма.

„На този етап, със сигурност ще избегна да използвам думата контузен. Говорих с него след турнира. Въпреки че има още малко болка, съм сигурен че не е нещо сериозно. Очаквам го да се върне в РЮА и веднага ще мине на скенер, за да сме сигурни на 100% за какво става дума. Очаквам да имаме отговор в сряда. Няма да поемаме каквито и да е рискове преди световното първенство в Лондон. Нашата цел е спечелването на медал, с предпочитания към златния”, сподели Нютън.

Манионга победи в Стокхолм с 8.36 при вятър 3.3 м/сек. В серията си той имаше още четири опита над 8.20, като последните три бяха при допустим вятър: 8.33 (1.4) – 8.20 (насрещен 3.7) – 8.28 (насрещен 1.0)! Последната загуба на Луво беше на олимпийските игри в Рио, където завърши втори с 8.37, на сантиметър от шампиона Джеф Хендерсън (САЩ).   

Втори в шведската столица беше сънародника на Манионга – Рушвал Самааи с 8.29, а над 8 метра бяха още Радек Юшка (Чех) с 8.09, Михел Торнеус (Шв) с 8.06 и Емилиано Ласа (Уру) с 8.00 (4.3 м/сек).

Share Button