Със здравословен проблем Георги Димов е шампион  

Георги Димов (СК Добрич) е новия шампион на диск за юноши до 20 години с 45.81, въпреки че имаше сериозни здравословни проблеми преди старта на състезанието.

Преди година Димов беше фаворит с 1.75-килограмовия уред, но направи 3 фаула. Днес новата звезда в сектора Деян Гемижев (Ивайло 93 – Велико Търново), който постигна 48.71 с мъжкия уред (2 кг) за второто си място при мъжете преди две седмици, направи три фаула и даде шанс на Димов.

Останалите два медала бяха за Николай Киров (Ямбол) с 44.00 и Валентин Цветков (СК Цветанка Христова – Казанлък) – 43.25.

Димов написа в профила си във Facebook след състезанието:

ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2017г. В ДИСЦИПЛИНАТА МЯТАНЕ НА ДИСК. НАЙ-СЛАДКАТА ПОБЕДА ЗА ВСИЧКИТЕ МИ ГОДИНИ. ДЕНЯ ЗАПОЧНА С ТРИ ЧАСА КРЪВОТЕЧЕНИЕ ОТ НОСА. СЛЕД КОЕТО НЕ ТРЯБВАШЕ ДА УЧАСТВАМ В СЪСТЕЗАНИЕТО . И ЗА КАПАК НА ВСИЧКО ИМАШЕ ДЪЖДОВНА БУРЯ! БЛАГОДАРЯ НА ДОКТОРИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА ЗА БЪРЗОТО РЕАГИРАНЕ КАКТО И НА МОЯ ТРЕНЬОР!!! ЗА МЕН БЕШЕ УДОВОЛСТВИЕ

При девойки нямаше изненади и Полина Макаева (Георги Дъков – Плевен) беше над всички с 43.20. Нейни подгласнички на почетната стълбичка станаха шампионката на чук Екатерина Димова (Черно море море 2015 – Балчик) – 36.37 и Ивелина Петкова (Сливен) – 35.51.

Share Button