Мария Кучина – отново без грешка

Вчера в град Жуковски, в Подмосковието, се проведе първият мемориал „Вячеслав Евстратов“.

На своя територия световната шампионка в скока на височина Мария Ласицкене (Кучина) спечели поредната си шеста за този сезон победа. Без конкуренция и при дъждовно време тя записа силен резултат – 1.97 м. Втора след нея е Кристина Корольова с 1.90 м. Следващият старт на Мария Кучина е тази неделя на Диамантената лига в Стокхолм. 

Олимпийският шампион в скока на височина при мъжете Иван Ухов нямаше нито конкуренция, нито мотивация, затова спечели със смешен за него резултат – 2.15 м. След това той направи и три неуспешни опита на 2.30 м. 

Световната шампионка за девойки в хвърлянето на чук София Палкина загатна за големите си възможности с рекорд на Русия в свойта възрастова група – 69.32 м. Това и стигна за второто място, като бе изпреварена от Елизавета Царева с 69.83 м. 

Александра Гуляева в момента е една от най-добрите бегачки в традиционно силната руска школа на средни разстояния. Тя спечели бягането на 1500 м с нелош резултат – 4:08.12 мин. 

Екатерина Куприна пък се наложи на 800 м с 2:02.84 м. 

Скокът на дължина в отсъствието на Даря Клишина бе спечелен от Ана Мисоченко с 6.62 м. 

Ана Крилова се наложи в тройния скок с 13.91 м. 

В тласкането на гюле победител стана Максим Афонин с 20.18 м. 

Валерий Пронкин изпрати чука на 77.11 м , което бе достатъчно, за да победи. 

Световният шампион в скока на дължина от 2013 година Александър Менков направи само два успешни опита, но единият от тях бе шампионски – 7.92 м. 

Най-добрият на 400 м и 400 м с пр. в Русия в момента Тимофей Чалий спечели бягането на една обиколка с препятствия с нелош резултат – 50.38 м. 

Талантливата Кристина Сивкова бе най-бърза на 100 м с 11.57 м. 

На 200 м победата бе за Екатерина Ренжина с 23.22 м. 

Състезанието носи името на известния руски треньор, подготвил олимпийския шампион Юрий Борзаковски. Вячеслав Евстратов напусна този свят през 2013 година, а малко по-късно и неговият възпитаник обяви, че прекратява състезателната си дейност. Юрий Борзаковски в момента е главен треньор на руския национален отбор по лека атлетика. 

 

 

Share Button