АБАФ подписа с генерален спонсор

Асоциацията на балканския атлетически федерации (АБАФ) подписа спонсорски договор с една от най-големите български фирми „Трейс Груп Холдинг“ на 12 юни 2017-а година.

Документът беше подписан  официално на пресконференция в пресклуб „България“ на националния стадион „Васил Левски“ от президента на АБАФ и БФЛА Добромир Карамаринов и от Николай Михайлов,  председател на Надзорния съвет на „Трейс Груп Холдинг“ АД.

Президентът на АБАФ направи кратък обзор на дейността на асоциацията, която вече има 17 члена, които не са само в балканския регион. АБАФ организира 10 шампионата в различни дисциплини и възрастови групи. Организацията събира най-добрите си атлети на традиционна Гала вечер в края на всяка година и има образователна програма чрез която се провеждат семинари  на различни атлетически теми.

Карамаринов сподели, че договорът е дългогодишен и с добри параметри, но според клаузите в него нямат право да разкриват повече подробности.

От името на новия спонсор Николай Михайлов каза, че спонсорирането на спорта е приоритет за „Трейс“ и се радва, че фирмата ще помогне на балканската атлетика.

На пресконференцията присъстваха и двама от водещите ни атлети – Атлет и спортист номер 1 на България за 2015-а Габриела Петрова (троен скок) и Атлет номер на Бългаеия за 2004-а, 2013-а и 2014-а Георги Иванов (гюле), които са били няколко пъти балкански шампиони.

Двамата също подчертаха значението на балканските шампионати за развитието на младите атлети, а Иванов дори сравни шампионатите на АБАФ с малко европейско първенство.

Карамаринов засегна и темата за “Мача на гигантите” на 9 септември във френския град Анже, на който ще участва сборен отбор на АБАФ. Той ще бъде селектиран след Балканското първенство в Нови Пазар (Сърбия), което ще се проведе на 15 и 16 юли, но ще бъде обявен официално седмица преди “Мача на гигантите, където участват сборни отбори на САЩ, Китай, Япония, Франция и др.

Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button