Лорд Коу доволен да празнува с Болт

Президентът на ИААФ лорд Себастиян Коу заяви, че независимо от натоварената си програма, е щастлив да бъде в Ямайка за да види на живо Болт в последното му бягане на родна земя. Коу пристигна заедно със сина си Хари ден преди турнира „Рейсърс Гран При” в Кингстън.

„Никога не е жертва да прекараш известно време в Ямайка. Много съм доволен да бъда тук в компанията на близки приятели. В последните няколко години успях да ви опозная извънредно добре”, сподели Коу след пристигането си на летище „Норман Менли”. Той заяви, че Юсейн Болт е свършил великолепна работа за леката атлетика и напълно заслужава всички почести, които получава.

„Това е една необикновена кариера, която наближава своя край. Разбира се, ние сме много развълнувани, че тя подобаващо ще завърши на световното първенство в Лондон. Ако гледате неговото представяне навсякъде и всичко, което е постигнал, той винаги е бил първи и най-добрият”, продължи Коу, който има четири олимпийски медала, между тях златни на 1500 м от Москва-1980 и Лос Анжелис-1984.

„Аз съм продукт на треньорска работа от световна класа. Дължа много на треньора ми, на баща ми и екипите, които той събра. Знам че ще има много чудесни и заслужени неща, които ще кажа за Юсейн в следващите дни, но позволете ми да изкажа благодарностите си към неговия треньор. Зад всеки велик спортист стои велик треньор и ние в ИААФ сме особено горди, че тренер Милс е част от нашето семейство  от 2006-а, работейки за нас и с нас, и помагайки ни да разберем и да промотираме статута на треньора”, заяви Коу, който беше посрещнат на летището в Кингстън от министъра на спорта на Ямайка Оливия Грандж, президента на местния олимпийски комитет Майк Фенел, президента на атлетическата федерация на Ямайка д-р Уорън Блейк и треньора Глен Милс.

Share Button