Тетевен приема балкански шампионат по планинско бягане

Община Тетевен ще посрещне националните атлетически отбори на балканските държави на 10 юни 2017-а г. във връзка с деветото балканско първенство по планинско бягане, което се организира от Община Тетевен и Българска федерация по лека атлетика.

Стартовете ще бъдат в четири категории: юноши и девойки старша възраст, мъже и жени. 

За пръв път по време на Балканско първенство се прилагат новите принципи за провеждане на големи международни състезания, а именно – мъжете и жените да бягат еднакви дистанции.

Трасето е кръгово, бягането ще започне и ще завърши пред Община Тетевен, където и ще се състоят тържественото отриване и награждаването на медалистите.

Сред участниците са бегачи от Румъния, Сърбия, Македония, Молдова, Турция и други. Българският национален отбор има сериозни заявки за призови класирания. Първенството ще бъде официално открито на 09 юни от 19.00 часа на централния площад на града от президента на БФЛА и АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) и първи вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов и кмета на общината д-р Мадлена Бояджиева.

Share Button