Списание „Атлетика“ вече може да се намери на пазара

В началото на седмицата излезе брой 108 на списание „Атлетика“.

Радослава Мавродиева е на корицата на списанието след като спечели сребърен медал в тласкането на гюле с личен рекорд на европейското първенство в зала в Белград през март. В обширно интервю за списанието Радослава споделя, че е успяла да реазизира тренировките си и отговоря на 17 въпроса зададени от автора Боян Бойчев.

Темата европейско първенство в Белград продължава с анализ на най-силните резултати на шампионата, българското участие, както и с плакати на Радослава и сръбската звезда в скока на дължина Иван Шпанович, която заслужи европейската титла пред родна публика с фантастичните 7.24.

Екипът на списанието е селектирал резултатите и класиранията на всички национални шампионати през зимата и пролетта плюс българските ранглисти в зала.

Най-впечатляващите постижения на млад български атлет през зимата бяяха на Лиляна Георгиева, която е позната като Детото-чудо в атлетическите среди. Материал за нея и треньорката й Радмила Станкович  ще разкрият как се подобрят няколко национални рекорда за няколко дни.

Авторите на списанието ще ни припомнят и най-важните моменти от изминалите световни шампионати по кроскънтри в Кампала, Уганда и световно първенство по щафетни бягания в Насау, Бахами.

През пролетта бяха поставени поредните изумителни рекорди в шосейните бягания по света, а за няколко секунди кениецът Елиуд Кипчоге не слезе под границата от 2 часа на маратона – 42.195 км. „Атлетика“ 108 ще направи анализ и на тези удивителни резултати.

В България месеците април и май бяха наситени с атлетически турнири, кросове, маратони и прояви на програмата „Детска атлетика“. За по-малко от месец се проведе и веригата „Мтел алетика за младежи“, което е част от програмата на БФЛА и Мтел. Екипът на списанието проследи отблизо всички тези събития в детайли в сайта www.atletikabg.com, а в настоящия брой има селекция на най-важните моменти от тези прояви.

Темата в рубриката „Полезно“ е повече от любопитна в новия брой и е озаглавена „Сладкото – враг или приятел на спортиста“.

Share Button